Project Description

Ανάλυση

Η μέθοδος LSVT-LOUD® (Lee Silverman Voice Treatment) είναι η πρώτη αποτελεσματική λογοθεραπευτική παρέμβαση που έχει ως στόχο την βελτίωση της φωνής και της ομιλίας ατόμων που έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο του Parkinson, ή με κάποια άλλη νευρολογική διαταραχή (π.χ., εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, αταξική δυσαρθρία, σύνδρομο Down). Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι evidence-based και εφαρμόζεται αποτελεσματικά σε τουλάχιστον 40 χώρες.

Είναι μία θεραπεία η οποία εστιάζει στην αύξηση της έντασης της φωνής του ασθενούς και έρευνες έχουν αποδείξει ότι βελτιώνει σημαντικά τη φωνή του ατόμου μετά από εντατική θεραπεία διάρκειας ενός μήνα και η βελτίωση της φωνής διαρκεί έως και δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής παρέμβασης.

Οι ασκήσεις της μεθόδου LSVT-LOUD® μαθαίνονται πολύ εύκολα από τον ασθενή και έχουν άμεση επίδραση στην επικοινωνία του ατόμου. Η συγκεκριμένη θεραπεία βελτιώνει την ένταση της φωνής και την συμβάλλει στη διατήρησή της στην καθημερινή επικοινωνία του ατόμου.

Η θεραπεία LSVT-LOUD® μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από πιστοποιημένους στη συγκεκριμένη μέθοδο κλινικούς λογοθεραπευτές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, πιστοποιηθεί, και εγκριθεί στο να τη χορηγούν.

Η θεραπεία περιλαμβάνει 16 συνεδρίες (4 ημέρες την εβδομάδα για 4 εβδομάδες)

Η υπεύθυνη του “Ινστιτούτου Αποκατάστασης Ομιλίας”  Δήμητρα Χαλδή έχει πιστοποιηθεί από το Νοέμβριο του 2019 στη χορήγηση της μεθόδου LSVT-LOUD® (Certification No: FLIT1119-13).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο LSVT-LOUD® επικοινωνήστε μαζί μας.

  Υπηρεσίες

  Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 21:00
Σάββατο Κατόπιν Ραντεβού
Κυριακή κλειστά

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Σταθερό: 26130-28286

  Κινητό: 6951712786

 contact@dimitrachaldi-logotherapeia.gr

  Διεύθυνση

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το κέντρο μας είναι κατάλληλα εξοπλισμένο με σύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα. Οι υπηρεσίες αξιολόγησης και αποκατάστασης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο από την Παθολόγο Λόγου, Φωνής, και Ομιλίας, Δήμητρα Χαλδή.